onsdag 11 mars 2009

Väck den sovande Reinfeldt

Nu har du chansen att läsa Fredrik Reinfeldts bok - "Det sovande folket", som kom 1993 och är skriven av den 28 årige Fredrik Reinfeldt, riksdagsman och ordförande för MUF. Med "Det sovande folket" menas svenska folket som anses behöva väckas eftersom de inte förstår sitt bästa. En väldigt patriarkalisk syn. Bloggen Arvid Falk har läst och recenserat boken.

Här ett citat ur texten i boken:

Det går inte att peka på, det är ingenting konkret och de flesta människor skulle inte ställa upp på att det är offer för socialdemokratisk hjärntvätt. Det gör det inte mindre sant. Politik, eller mer korrekt ideologier, är till för att påverka vårt tänkande och förändra människors beteende, Socialdemokratins försvenskade socialism har varit 1900-talets mest framgångsrika vallokomotiv. Resultatet är att svenska folket är passivt, förlitar sig på offentliga institutione och är trygghetsorienterat.” ......Bröd och skådespel blev i 1900-talets tappning i Sverige beroendeframkallande bidrag och reformlöften, Politikerna har uppträtt som jultomten och skänkt nya bidrag och reformer till väljarna.”

Reinfeldt verkar vara en ulv i fårakläder. Men hans inställning kan inte missförstås och resultatet av det ser vi nu i moderaternas politik. Vi har verkligen brutalt ryckts upp ur vår törnrosasömn av Alliansregeringen. Deras beslut om sjukförsäkring och arbetslöshetskassa har i ett svep ställt massor av folk på bar backe och utanför skyddssystemen.

Bloggar: , , , Intressant, regeringen, ekonomi,

Alliansen, Det sovande folket, Moderaterna, Fredrik Reinfeldt

Inga kommentarer: