onsdag 18 mars 2009

Avstängning för Tjärnqvist efter det råa överfallet

Antti-Jussi Niemi i söndags. Idag föll domen mot Rögles landslagsanfallare och han missar de två kommande matcherna. Tacklingen mot Antti-Jussi Niemi i andra perioden i Rögles hemmamatch mot Leksand senast fick ödesdigra konsekvenser för den finske backen, som slog fick allvarliga frakturer i ansiktet.

Domaren Ulf Rönnmark ansåg inte att förseelsen ens var värd en utvisning (!), men idag kom Svenska Ishockeyförbundets dom mot Mathias Tjärnqvist och den var betydligt hårdare:
Tjärnqvist stängs av i det viktiga bortamötet mot Västerås imorgon och får även se Rögles match mot AIK på söndag från läktarplats.

Så här säger Disciplinnämnden:

Enligt Disciplinnämndens bedömning utdelar Mathias Tjärnqvist, i en situation där båda spelarna jagar pucken, en tackling i ryggen på Anti Jussi. Till följd av att Anti Jussi i tacklingsögonblicket är i obalans och inte kan ta emot tacklingen på ett bra sätt blir följden att Anti Jussis huvud trycks upp mot plexit, varefter denne sannolikt förlorar medvetandet och faller handlöst i isen. Till följd av dessa mycket olyckliga omständigheter tilldrar sig Anti Jussi allvarliga skador. Tacklingar i ryggen nära sarg är av generellt farligt slag och ska leda till avstängning. Disciplinnämnden beaktar emellertid att det är olyckliga omständigheter som gör att Anti Jussi skadar sig och finner att detta förhållande inte ska påverka längden på avstängningen. Med beaktande av gällande praxis finner nämnden att en avstängning om två matcher utgör en skälig påföljd för Mathias Tjärnqvists agerande."
Jag tycker att det är ett för milt straff. Han skulle avstängas för resten av säsongen och få böter dessutom. Hårdare straff är det enda som kan stoppa hockeyvåldet. De supportrar som törstar efter blod och grishockey borde tänka till.

Läs också:Han var bara ute efter att skada

Bloggar: ,, , , , ,

Inga kommentarer: