torsdag 5 mars 2009

Regeringens utspel bara bluff och retorik

Enligt Ett hjärta rött så har Regeringen hela tiden vetat om det här med höga bonusar och själv t o m fattat beslut om höjda bonusar till statliga chefer. I "Uppdrag granskning" var det Alliansens populistiska retorik sim stod i fokus. Nu handlade det om finansminister Anders Borgs kraftiga verbala attacker mot “bonusar” och hela bonuskulturen - kontra hur verkligheten ser ut i statliga bolag, och vad regeringen själva har gjort för att förhindra att “bonuskulturen” breder ut sig.

Den nya folkhjälten Anders Borg visade sig vara hycklaren Anders Bluff. Vad han har sagt har alltså ingen koppling till de beslut den borgerliga regeringen själva har fattat, hösten 2008, bara några månader innan krisen bröt ut. Då införde Borgs regering nya riktlinjer för bonusar i statens företag. De gamla reglerna om max två månadslöner slopas, dessutom regeln om att inte betala ut bonus vid förluster. Direktörernas maxbonus fördubblas till att gälla fyra månadslöner och för kapitalförvaltare och andra utanför ledningen finns ingen begränsning alls.
Som ett allmänt förtydligande skrev regeringen också in att man “tar bort sitt generella motstånd mot bonusar” - alltså helt på tvären mot det budskap Anders Borg fört fram under finanskrisen! Regeringen säger alltså en sak, men gör något helt annat i verkligheten.

Det är väl det jag har känt hela tiden.Det verkar alldeles för bra för att vara sant. Det måste ligga en hund begraven och det gjorde det.
Ils- Marie skriver:
För en regering som i stort sett backat när det gäller att föra en aktiv krispolitik har förmodligen de verbala attackerna mot bankernas bonussystem varit avgörande för den ökade populariteten. Människor har känt igen sig i Anders Borgs välregisserade vrede. Nu visade sig även detta vara en retorisk bluff - allt för att vinna tillbaka osäkra väljare.
Bloggar: , , , Intressant,Anders Borg, regeringen ekonomi

3 kommentarer:

Marc Leon sa...

Jag anser att man ska sparka alla skojare inom media, näringslivet och bankväsendet som har orsakat de miljarder i förluster för skattebetalarna och pensionsfonderna. Jag skötte mina PPM fonder själv och eftersom jag inte har den minsta respekt för de klåpare som kallar sig ”experter”, vilka inte kan lösa eller förutspå någonting ty de är insnöade med det neoliberala paradigmet, fick jag i alla fall behålla värden på dem, medan dumskallarna orsakade 30-40 % förluster till alla sparare! Sparka dem! Inte en Krona av skattebetalarna till bankdirektörer och finansskojare! Media folket eller propagandisterna är också skyldiga för de sprids de lögnerna och falska ekonomiska doktriner som orsakade det här! Och som vanlig är det vanligt folk som ska betala skojarnas miss! För mig det spelar ingen roll vad de sysslar med så länge de tar smällar och inte tvingar staterna (skattebetalarna) att städa skiten efteråt! Wake Up people!

Apropå orsakerna på krisen kan ni läsa mina synpunkter här:

http://xkorpion.wordpress.com/2008/10/21/finanskrisen-forklarad-2/

http://xkorpion.wordpress.com/2008/10/11/evolution-of-the-american-armageddon-the-financial-apocalypse-and-%c2%adhuman-renaissance/

http://xkorpion.wordpress.com/2008/10/10/vad-behovs-for-att-undvika-ekonomisk-och-finansiell-kollaps/

http://xkorpion.wordpress.com/2008/10/01/financial-tsunami-the-end-of-the-world-as-we-knew-it/

http://xkorpion.wordpress.com/2007/09/22/bushlandiadet-spelar-ingen-roll-vad-bernanke-gor-framover/

http://xkorpion.wordpress.com/2009/03/04/the-myths-of-free-trade-how-globalism-destroyed-the-us-and-many-nations-economy/

http://xkorpion.wordpress.com/2009/03/03/the-american-federal-budget-collapse-and-exploding-national-debt-is-a-certain-possibility/

http://xkorpion.wordpress.com/2009/03/04/obama-and-the-neoliberal-system-the-%e2%80%9ceconomic-crisis%e2%80%9d-%e2%80%9cmortgage-crisis%e2%80%9d-and-the-american-way-to-wealth-debt/


BESÖK GRUPPEN MOT BONUSAR:

http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?sid=2c09950d3b86329da1643117e6868237&gid=35486683395

PÅ FACEBOOK!!

Kaktusblomman sa...

Jag har också skött mina fonder själv. När majoriteten förlorade 30-40% i PPM, låg jag själv bara på -8%.Bättre än många sk.experter. Bra va?

Kaktusblomman sa...

Hmm..n den gruppen på facebook verkar intressant.Ska kolla den.