måndag 9 februari 2009

Uppsving för S, medan stödet för alliansen dalar!

Nu tycks vinden ha vänt för S och KD. I alla fall enligt en ny opinionsmätning från Demoskop som visar på ökat stöd för de två "krisdrabbade " partierna S och KD, skriver SvD. Vadå? Jag har inte märkt av någon kris inom S, däremot är KD i riskzonen att åka ut. Märkligt hur medierna vinklar nyheter så att de ska passa deras politiska syfte!

KD ökar från rekordlåga 2,5 procent för en månad sedan till 4,2 och klarar därmed fyraprocentsspärren. Moderaterna har däremot fått minskat stöd och backar 2,5 rocentenheter till 29,0. Hurra!

S ökar med 2,1 procentenheter till 40,2 procent av de tillfrågade i mätningen. Alliansen fick i undersökningen sammanlagt 44,7 procent av väljarsympatierna medan V, S och MP tillsammans kommer upp i 52,0 procent. Mätningen gjordes mellan den 28 januari och den 4 februari. 1 001 personer har intervjuats.

Det kallar då inte jag kris! Men medierna har vinklat nyheterna om centerns svek så att de framstår som nytänkande och moderna, när de i själva verket är bakåtsträvare och sviker sina egna ideal. Torbjörn Fälldin är inte glad, enligt uppgift.

Andra bloggar:
,, , , , , ,, ,

Inga kommentarer: