måndag 9 februari 2009

Kärnkraft en energi för fantasilösa

Lotta Grönning skriver i sin debattartikel i Afonbladet att kärnkraften är en kontroversiell fråga som egentligen inte alls är kontroversiell. Politiker utan idéer tar till de enkla lösningarna. Kärnkraften är en enkel lösning eftersom problemen med det farliga avfallet överförs till kommande generationer. Dessutom finns ju kärnkraften och politikerna slipper anstränga sig för att hitta andra lösningar för att lösa energifrågan. Vi ska heller inte blunda för att politiker som är för kärnkraft är populära bland den energislukande industrins företrädare.

Att centern sålt sin själ för att få regera kan jag förstå, men inte att industrifacket har tappat förståndet och tror att kärnkraften kan rädda jobben. Som tidigare kommer det att vara aktieägare och börsspekulanter som har den största makten. Vi ser ju nu tex att stora företag som Ericsson säger upp folk fastän de gått med vinst och att Volvo delar ut pengar till aktieägarna samtidigt som de varslar 1000-tals anställda. Det är skamligt! Det är blåögt att tro att elen blir billigare för att vi bygger ut kärnkraften.

Läs också Helle Kleins ledare i Aftonbladet: Varning för kärnkraftslobbyn där hon skriver att lobbygrupperna inom bl a facket och näringslivet är på frammarsch. Enligt Klein har IF Metalls ordförande Stefan Löfven skrivit på debattsajten Newsmill och vädjat till Maud Olofsson: att få "slut på tjafset om kärnkraften" I Göteborgs-Posten skrev Niklas Nordström under vinjetten S-krönikan att Sverige­ borde följa Finland i energi­frågan och bygga nya reaktorer. Att Nordström är anställd­ på Prime pr-byrå som har uppdraget från kärnkraftslobbyn att fixa ett opinionstryck i frågan framkom inte av krönikan. En ulv i fårakläder alltså! Klein skriver också att Janne Sundling skriver intressant i Resumé om Primes kärnkraftsuppdrag.

Niklas Nordström är en nyckelfigur med sin bakgrund i arbetarrörelsen. Hans arbete betalas av Nät­verket för framtidens energi. Nätverket som består av branschorganisationer som SKGS och fackförbund som IF Metall är finansierat av Svenskt Näringsliv. Det framgår inte av hemsidan men bekräftas av organisationens energiexpert ­Birgitta Resvik. Sjukt! Låt er alltså inte luras av kärnkraftslobbyn!

Bloggar:, , , , , , ,

Inga kommentarer: