torsdag 5 februari 2009

Kärnkraft orsak till leukemi hos barn?

Barn som bor nära kärnkraftverk har större risk att drabbas av leukemi visar flera undersökningar enligt Sveriges Televisions Rapport. Men de tre studierna, en tysk och två amerikanska, får mothugg av en fransk undersökning. I den franska hittades inga bevis på att barn som bor näta kärnkraftverk får en ökad risk för leukemi. Var de "köpta" av elindustrin? Nu vill Lars Barregård, enhetschef på Miljömedicinskt centrum vid Sahlgrenska universitetssjukhuset undersöka förekomsten av barnleukemi kring Ringhals kärnkraftverk för att minska den oro som trots allt kan finnas hos många som bor nära kärnkraftsverket.

Samtidigt aviserar Alliansregeringen att de tänker ta bort förbudet mot utbyggnad av kärnkraft Framtida nya kärnkraftverk ska kunna byggas när de gamla tjänat ut. Trots att centerpartiet har varit hårda motståndare mot kärnkraften är de nu villiga att kompomissa för att kunna sitta kvar vid makten, trots att det är ett beslut som kan äventyra våra barns framtida hälsa. Makt berusar!

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet vill däremot inte bygga nya kärnkraftverk. De röd-gröna vill i stället under nästa mandatperiod pröva om ytterligare ett kärnkraftverk kan stängas. Gissa vilka jag stöder? Låt inte den elintensiva industrin förstöra våra barns framtid med hjälp av sina lobbygrupper! Läs också vad Ett hjärta rött skriver om Alliansens beslut att tillåta utbyggnad av kärnkraften.







5 kommentarer:

Nisse sa...

Tänk vad fint det vore om tillgångar, resurser och andra medel kunde fördelas på ett vettigt vis.

Så att det kommer alla till gagn.

Jag vill inte varken förstå eller uppleva den här, nu pågående, söndrandet av mänsklig samhörighet.

'Klyftor' ökar mellan människor. Klassamhället biter sig fast mer och mer. Och då är just alliansregering motståndare till just 'klasstanken'. De menar att det är något som 'vänstern' hittat på. Det finns inga klasser enligt borgarna. Vad praktiskt!

Säger man att det inte finns så finns det inte. Enkel och fin logik - strutslogik.

För tydlighetens skull vill jag framföra att jag hyser inte så värst stor tillit till de röd-gröna heller.

Dagens 'höga' politiker är alla marionetter i marknadens dockspel.

Måtte det snarast bli mänskligare att bo och leva i Sverige. Hoppas alla politiker kommer till sans och börjar titta sig omkring om vad som sker. Hur mår folk?

Med hopp om en ljusare framtid.

Kramar!

Kaktusblomman sa...

Hej!

Vi får se vad de röd-gröna har att komma med. Men nästan vad som helst måste ju vara bättre än Alliansregeringens skattelättnader för rika , utförsäljningen av våra statliga företag och utsorteringen av sjuka.

Kramar!

Nisse sa...

Ett problem här, kanske ett stort problem, det var 'de andra' som startade hetsjakten på halta å lytta som trodde att de hörde till ett trygghetssystem.

Persson stod i spetsen och avkrävde FK löften om att halvera sjukskrivningstalet. Det gjorde de genom att tvångsomvandla massor med sjukpenning till sjukersättning.

Vilket sedan jobbades vidare på av alliansen så de kunde utropa: "Se vad sossarna gjort, de har tvingat människor ut i utanförskap!"

Det var så de fick igenom den illasmakande rehabiliteringskedjan. Illasmakande i alla fall för de som står med ena foten i arbetslivet och den andra i en framtid som långtidssjukskriven.

Bäst jag slutar här...

Känner hur jag blir mer och mer förbannad och det klarar inte min 'nerver'.

Kramar!

Kaktusblomman sa...

Sjukersättning är väl mer humant än att kastas ut på den öppna arbetsmarknaden och kanske tvingas gå till sociala?

Hur bra rehabilitering det än är kan ingen få arbetsgivare att anställa de långtidssjukskrivna eller funktionshindrade.

Kram

Nisse sa...

Så sant...

Kramar!