tisdag 12 februari 2008

Bostadsanpassning

Känner av förkylningen fortfarande ,men hoppas att jag kan träna pilates igen på onsdag.Det blev ingen promenad idag för jag kollade på kök. Vi ska få bostadsanpassning och lägger då till pengar själva för övriga reparationer.Det är jättesvårt att bestämma sig! Det är mycket som skulle behöva göras eftersom det ett kök från 70-talet.

Vi får två skåp i köket utbytta och kranar uppe och nere i huset.Det blir två höj-och sänkbara väggskåp och två lådhurtsar i bänkskåpet.Resten av köket får vi fixa själva. men man får väl vara tacksam för det man får. Ekonomin får råda,som vanligt.På nätet finns verktyg för att rita upp sitt eget kök. Jag testade IKEA:s Homeplanner och Marbodals Kitchenplanner. Ikea:s var det lättaste att använda,men är ändå ganska klurigt.

Bostadsanpassning söker man hos arbetsterapeuten som skiver intyg och ibland har hon/han blankett för ansökan. Annars finns den hos kommunen där man bor. När kommunen fått alla papper från arbetsterapeuten kommer de på ett hembesök tillsammns med en entrepenör som gör en kostnadskalkyl och skriver offert.Sedan får man vänta på beslutet som tas av fastighetsnämnden.Beslutet går att överklaga till Länsrätten.

3 kommentarer:

Nisse sa...

Hej!
Vill tacka för dina upplysande och informationsrika kommentarer. De uppskattas. Hoppas du inte missförstår 'tonen' i mina kommentarer. Det är mer för 'andra' läsare.

Förkylningar så här års kan vara attans envetna. Hoppas de t blir bättre fort.

Det låter bra att ni får bostadsanpassning. För det är väl klart? Får man undra - vilka anpassningar får ni och vilka fick ni inte?

PS
Hoppas detta är 'rätt' blogg. Jag riktar mig till "Twisted sister".
DS

Kaktusblomman sa...

Hej!

Ja, det är rätt blogg. Detta med bloggande är nytt för mig och jag har därför experimenterat lite med min sida.Det är mycket att lära sig.....

Har tex inte hittat något bra sätt för att infoga länkar i texten.Du kanske vet?

Jag fick två höj-och sänkbara köksskåp ( 2x60) och två köksskåp under (2x60) med utdragbara lådor. Desssutom engreppsblandare i kök och badrum.

Har också sökt fjärrstyrd garageport men det är inte klar än.

Nisse sa...

Bloggandet har definitivt tillfört mitt liv en ny dimension och en massa nya trevliga kontakter!

Jo, jag vet hur detta med länkar funkar och hur du ska bete dig men det går liksom inte att förklara här i det s.k. kommentarsläget. Och dessutom är det lite extra besvärligt inom 'blogger.com' eftersom de valt att 'begränsa' möjligheten till s.k. externa länkar. Det är bl.a. av den anledningen jag lämnat blogger.com och ägarpartnern Google.

Så om du skickar en e-Post fråga till: nisse_(_a_)_ngn.nu ['_(_a_)_' ska du ersätta med ett s.k. 'snabel-a'], ska jag förklara i bild och text hur det funkar.