fredag 3 september 2010

Sälj dig-eller skyll dig själv!

Aftonbladets Isabelle Ståhl: ”Alliansens jobbcoacher uppfostrar arbetslösa – om du inte "visar din inre glädje" är det ditt fel om du inte får något jobb.”
Problemet är inte ungdomars lättja, för den är en myt. I dag säljer unga skräp på telefon för 50 kronor i timmen, många saknar grundlön.De kör truck, rensar fisk tretton timmar om dagen, de sköter rigoröst sina jobb i vården där det länge varit anställningsstopp, de ler tvingat på sina tröstlösa vikariat i servicebranschen med vetskapen om att deras slitiga åttatimmarsdagar bara kanske kommer att resultera i att nästa månads hyra blir betald.

Denna utveckling subventioneras av regeringen med deras skattesänkningar och tremiljardersinvestering i new age-hjärntvättade jobbcoacher som uppfostrar arbetssökande till att förstå att om de inte ”visar sin inre glädje” så får de skylla sig själva om de inte får något jobb.

I vikariesamhället spelar det ingen roll hur hängiven och flitig man är på jobbet, det kommer ändå att ryckas ur ens händer när som helst.
Men det kan vi ändra på genom att rösta Röd-grönt i valet! De lovar att visstidsanställningar ska begränsas och att bemanningsföretag inte får ta över om du blir uppsagd. Det är för våra arbetslösa ungdomar!
Bloggar: , , Regeringen moderaterna,val 2010 ,opinion, valrörelsen, valkampanj, VAL, ,socialdemokraterna, intressant, arbetslinjen, alliansen

Inga kommentarer: