söndag 19 september 2010

Den hjärtlösa Alliansen har tjänat 7 miljoner på sjuka

Statsminister Fredrik Reinfeldt och alliansregeringens 183 politiskt tillsatta tjänstemän har fått sänkt skatt med sammanlagt över sju miljoner kronor de senaste fyra åren. Samtidigt har sjuka och arbetslösa tvingats vara med och betala miljarder genom nedskärningar i sjukförsäkringssystemet och a-kassan.

Expressen har granskat statsminister Fredrik Reinfeldts svaga punkt, bilden av den hjärtlöse statsministern , som han nu verkar vilja ändra på genom att helt plötsligt vilja framstå som empatisk när opionen vänder till förmån för de Röd-Gröna. Men han är inte trovärdig eftersom han säger en sak och gör något helt annat. De har haft fyra år på sig att ändra sjukreglerna och varnades för konsekvenserna innan, men håller ändå fast vid att sjuka ska utförsäkas. Varför? Jo,de tjänar mest på det själva!

Fredrik Reinfeldts regering har sänkt inkomstskatterna med 70 miljarder kronor under de senaste fyra åren, för landets 4,7 miljoner löntagare. Mest, räknat i kronor, har de fått som har de allra högsta inkomsterna. Bland vinnarna finns de 183 politiskt tillsatta tjänstemännen i det borgerliga regeringskansliet.
Expressen har kört deras aktuella inkomstuppgifter i nätverktyget Jobbskatteavdrag.se.

Undersökningen visar att den sammanlagda skattesänkningen jämfört med 2006 för statsministern själv, hans finansminister Anders Borg och regeringens politiskt tillsatta tjänstemän i år blir drygt 7,1 miljoner kronor. I genomsnitt får de skatten sänkt med 38 490 kronor per år.

Till exempel har HG Wessberg, stabschef i statsrådsberedningen, fått en skattesänkning per år på 45 336 kronor, presschefen Roberta Alenius 41 580 kronor, planeringschefen Kristoffer Tamsons 42 528 kronor, statssekreterare Gustaf Lind 42 840, stabschefen Niclas Bengtsson 42 336 och statssekreterare Mikael Sandström 43 020 kronor.

Bloggar: , , Regeringen moderaterna,val 2010 ,opinion, valrörelsen, valkampanj, VAL, ,socialdemokraterna, intressant, arbetslinjen, rehabiliteringskedjan, alliansen,utförsäkring, valet 2010, fredrik reinfeldt, röd-gröna,centerpartiet, opinionsmätningar

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så sant. Moderater är alltid moderater. Nyliberalismen är deras måttstock, en nyliberalism som efter usas avregleringar resulterade i finanskrisen och usas härdsmälta.

Nyliberalismen hör tillsammans med andra extrema ideologier hemma på historien sophög.

Varför bjöd Moderaterna in George W. Bushs hantlangare Karl Rove inför valet 2006. Varför har Moderaterna infört den amerikanska "negative campaining" i de svenska valrörelsen? Varför tror man mer på sänkt lön och skattesänkningar istället för en välfärd för alla? En välfärd man inte vet om man kommer behöva. Varför får inte svenska staten äga svensk infrastruktur? Hur gör skattesänkningar att företag anställer mer folk?

Så många frågor. Är det någon utan ideologiska skygglappar som kan besvara dem?

Kaktusblomman sa...

Utan skatter kan vi inte finansiera en välfärd för alla( sjukvård, barnomsorg, ldreomsorg, hemtjänst) . Då blir det privata försäkringar och avgifter till privata företag som får betala kostnaderna och det har inte fattiga råd med.

Det är väldigt deprimerande att svenska folket ser mer till den egna plånboken än solidaritet med fattiga, sjuka och arbetslösa.