måndag 6 september 2010

Opionionsmätningarna beställda av borgerlig press

Media ger en förljugen bild av verkligheten och verkar i en samverkad aktion mot det Röd-gröna blocket, ha beställt opionsmätningar och skriver Alliansvänliga inlägg. I Göteborgsposten är det tex nästan omöjligt att få in en artikel eller insändare som är kritisk mot Alliansen. Dagligen dränks vi istället t ex i  ledare och andra Alliansvänliga artiklar. Det är så uppenbart att det är svårt att missa. Senast i Dagens GP förvrängdes rubriken på en insändare som handlade om missnöje med Rehabilteringskedjan så att den istället blev "Stor oro för de sjuka helt i nödan".

Hur många går inte på den förljugna bild som skapats i TV och press? Vi matas dagligen med budskap vi inte kan värja oss emot . Nu är vi snart hjärntvättadeatt Alliansen är bäst för oss och att den sk. Rehabiliteringskedjan är det bästa för sjukskrivna och utförsäkrade fastän bara 2,5 % av de utförsäkrade hade fått ett osubventionerat jobb och 88% är arbetslösa.40% har återvänt till sjukförsäkring. Vad tycker de14 321 personerna om att få sin ekonomi raserad och sitt liv vänt ut och in? Märkligt att Moderaterna inte öppet vågar redovisa var de fått sina pengar ifrån. Då kanske glorian hamnar på sned. Skelett i garderoben?

Läs också vad Ett hjärta rött skriver om Vem avgör valet?

Bloggar: , , Regeringen moderaterna,val 2010
opinion, valrörelsen, valkampanj, VAL, ,socialdemokraterna, intressant, arbetslinjen, rehabiliteringskedjan, alliansen,utförsäkring, valet 2010, fredrik reinfeldt, röd-gröna,centerpartiet, opinionsmätningar

2 kommentarer:

Anonym sa...

jag håller helt med jag har haft gp
i snart 60 år och har aldrig varit med om en så ohöljd propaganda för borgerligheten inte bara i ledaren utan över allt i tidningen för kunde man läsa mer neutrala och klargörande artiklar det gäller att läsa GP med en stor nypa salt och inte svälja allt dom skriver.

Kaktusblomman sa...

Ja, man kräks nästan när man läser GP.Jag har försökt ge replik till en insändare som var negativ till att skatten ska sänkas för sjukpensionärer,men den tar de inte in.