måndag 6 september 2010

Mona trakasseras och osynliggörs av media

De flesta valrörelser i modern tid har präglats av en specifik politisk fråga. Något som satt dagordningen för hela den politiska debatten, t ex miljön 1988, ekonomin 1994 eller jobben och utanförskapet 2006.

Jesper Bengtsson skriver i sin ledarkrönika i Aftonbladetatt i år har en stor del av debatten, som den definierats av massmedierna, snävats in till att handla om en enda person: Mona Sahlin.

"Reinfeldt kommer undan på ett sätt som få sittande statsministrar. Han får förstås kritiska frågor. Det görs granskningar. Men de dominerar inte i debatten. När statministern pressades om sjukförsäkringarna i SVT:s utfrågning handlade hela debatten efteråt om att den läkare som ställdes mot honom var lierad med socialdemokratin och Mona Sahlin. Reinfeldt måste ha skrattat hela vägen till Rosenbad.

I fredags hade P1 Morgon granskat de stora tidningarnas hantering av partiledarna. Det visade sig att 18 förstasidor hade haft en vinkel som var negativ för Mona Sahlin medan Reinfeldt hade framställts negativt fem gånger. Tolv förstasidor framställde Reinfeldt i en tydlig positiv dager. Mona Sahlin hade fått tre sådana förstasidor. Medieforskaren Ester Pollack konstaterade att det inte bara handlade om rubrik och allmän vinkel på förstasidan. Olikabehandlingen syntes även i bildvalen. Reinfeldt framställdes som en vinnare, Sahlin som pressad, stressad och butter."
Ett hjärta rött skriver Vem avgör valet?
"De rikstäckande borgerliga morgontidningarna sätter agendan. När SvD (med Filippa Reinfeldt som ledamot i stiftelsens styrelse) och DN varje dag inleds med 3-4 sidor ”opinion” – det vill säga ren och skär borgerlig (val)propaganda påverkar det givetvis alla som varje morgon läser tidningarna. På nyhetssidorna tiger man medvetet ihjäl viktiga frågor som sjukförsäkringen och alliansens nedmontering av välfärden och trygghetsförsäkringarna."
Det samma gäller för GP (Göteborgsposten) som jag tidigare påpekat. Ni får istället börja tänka själva! Media kan man inte lita på längre. De saknar objektivitet och oberoende!
Bloggar: , , Regeringen moderaterna,val 2010 ,opinion, valrörelsen, valkampanj, VAL, ,socialdemokraterna, intressant, arbetslinjen, rehabiliteringskedjan, alliansen,utförsäkring, valet 2010, fredrik reinfeldt, röd-gröna,centerpartiet, opinionsmätningar

Inga kommentarer: