fredag 3 september 2010

Igår tappade Reinfeldt äntligen masken!

Nu rämnar Alliansen sakta men säkert! Enligt ledaren i Aftonbladet utgjorde Fredrik Reinfeldt (M)en rätt slät och undanglidande figur i SVT:s utfrågning i går. Det var inte mycket gullande av utfrågarna, som tidigare med t ex Göran Hägglund (KD), som trots allt gullande hade svårt att svara och verkade besvärad över vissa frågor om sjukförsäkringen.

Reinfeldt hade klara problem med Anna Hedenmos och Mats Knutsons ofta raka och välriktade frågor. Det var svajigt i svaren angående skattesänkningarnas finansiering, klimatet och utanförskapet. Men klart är att Reinfeldt inte drar sig för att regerna med Sverigedemokraternas stöd om mandaten efter valet skulle utfalla så! Så var det med den demokratin och jämställdheten!

A-kassan och sjukförsäkringssystemet har dränerats på 34 miljarder av alliansen. men Reinfeldt orkade inte ta ansvaret för de svåra konsekvenser som detta fått för tusentals sjuka och utförsäkrade. Han skyllde ifrån sig.Inte helt ovanligt för Alliansen.NU rasar Alliansens anhängare över att en läkare som blivit mobbad av Försäkringskassan fick ställa en fråga i TV och påstår att han var socialdemokrat,vilket alltså inte är sant! Typiskt alliansanhängare att skylla ifrån sig!

Vad jag inte förstår är hur medier och statsvetare kan påstå att det är svårt att skilja alternativen åt och de kan säga att det saknas ideologier! Det skiljer ju ljusår i människosyn och ideologi! Inte ens de upphetsade och stundtals förvirrande turerna kring skattepolitiken kan dölja att åskådningarna, människosynen och föreställningarna om en god samhällsordning drar åt olika håll.

Moderaternas, och alliansens, väg är klart utstakad. Den följer deras arbetslinje: försämringar i a-kassan, en hårt åtsnörd sjukförsäkring, långa köer till låglönejobb. Piska framför morot.

På ytterligare fyra år skulle de hinna ännu längre och hinna rasera välfärden och sälja ut våra tillgångar ännu ´mer. ”Vi är ett parti i rörelse”, sa Reinfeldt. I vilken rikting de rör sig är inte svårt att se. Mer pengar i den egna plånboken verkar vara deras mantra.
Bloggar: , , Regeringen moderaterna,val 2010 ,opinion, valrörelsen, valkampanj, VAL, ,socialdemokraterna, intressant, arbetslinjen, alliansen, arbetsrätten,sjukförsäkringen

2 kommentarer:

Karl sa...

Hej,

Håller med dig angående att det kvittar om läkaren är sosse eller inte, det är själva situationen som ska diskuteras.

Till sakfrågan då, vi kan börja med att kolla på reglerna.

Klarar man ett annat arbete på heltid har man inte rätt till ersättning för den tid man inte klarar av på det befintliga arbetet.

Hur mycket kag än vrider och vänder på det så kan jag inte tycka synd om överläkaren.

Alltså överläkaren kan:
1) Jobba 75% som läkare.
2) Jobba 100% på samhall.

Även om jag jobbade 3 ggr mer än vad jag lagligen får, skulle jag ändå inte komma upp i 75% av en läkarlön.

Mycket vill ha mer... Usch! Har man hjärtat till vänster röstar man med alliansen!

Kaktusblomman sa...

Visst kan man resonera så att läkaren har bra lön även om han bara jobbar 75%,men här tycker jag att det är själva principen. För reglerna gäller ju alla oavsett lön. Man ska ju inte behöva säga upp en fast anställning för ett osäkert lönebidrag t ex.