tisdag 12 augusti 2008

Smart av mat

Det ska enligt ny forskning vara kolhydrater till frukost tex gröt, bröd och musli för att hjärnan ska fungera optimalt på förmiddagen. Kolhydrater förbättrar den kognitiva förmågan t ex minne och räkneförmåga. Man känner sig piggare också om man äter kolhytrater till frukost. Däremot får det inte samma effekt om man äter det till lunch. Då blir man trött och trögtänkt. Hjärnan förbrukar 20% av den energi vi får i oss, men det ska vara glucos (socker) eller druvsocker.

Det här kände jag tydligt när jag åt lite kolhydrater ett tag för att gå ner i vikt. jag blev mer trögtänkt än vanligt och orkeslös.

Annan mat som är bra för hjärnan är:
- fisk o skaldjur
- färggranna frukter och grönsaker
- kaffe och vin
- järnrik mat
- medelhavsmat

Läs mer om smart mat för hjärnan.

Rösta på mig!

Inga kommentarer: