måndag 18 augusti 2008

Ny förening ska stötta sjuka och skadade

Föreningen FRIS bildades i mars 2008. Föreningens mål är att uppnå en adekvat och humanitär behandling av sjukskrivna, samt att Försäkringskassans tjänstemän ska respektera läkarkårens bedömning av arbetsförmåga. Försäkringskassan ska också kunna efterleva sitt eget regelverk.

Föreningens syfte är att samla och hjälpa de människor som blivit illa behandlade av Försäkringskassan och tillvarata deras erfarenheter.

FRIS bildades i protest mot de allt striktare regler som regeringen givit Försäkringskassan i uppdrag att tillämpa i jakten på de sjuka för att pressa ner ohälsotalen. Många människor anser sig orättvist bedömda av F-kassans försäkringsläkare och beslutande tjänstemän. Tusentals människor runt om i vårt land har fått sina läkarintyg underkända och sett sina sjukersättningar dras in eller blivit nekad sjukpenning. Många har heller inte fått en motiverande förklaring till beslutet. De som varit långvarigt sjuka hamnar ofta ”mellan stolarna” och ställs utanför samhällets skyddsnät. Många hamnar i en svår ekonomisk situation där kommunens försörjningsstöd ses som sista utväg.

Detta är ett bra initiativ! Alla krafter som kan protestera mot den inhumana behandlingen av sjuka behövs.Sedan får framtiden utvisa vad föreningen har uträttat i praktiken.
Rösta på mig!





Inga kommentarer: