måndag 11 augusti 2008

Inga prispengar - lite medaljer

Lider svenska idrottsmän och - kvinnor av dåligt självförtroende eller är det jantelagen? En del verkar nöjda med att bara ha kommit till OS eller slå sitt personliga rekord. De som bara presterar medelmåttigt borde inte få åka dit på skattebetalarnas bekostnad! Högre krav och ambitioner skulle inte skada. Hur kan man, som simmarna, vara nöjd med att inte ens komma till semifinal? Det är ständiga bortförklaringar. Det finns några undantag: Klyft, Holm m fl men de är allt för få.

Skulle våra idrottare prestera bättre om Sverige betalade prispengar som många andra länder gör? Ryssland betalar tex 957 000:- för ett OS-guld. Tyvärr måste jag nog svara ja på den frågan. Pengar är en av de största drivkrafterna. Man behöver bara titta på t ex Golden Leauage och skidtävlingar med prispengar. Idrottare kan göra otroliga prestationer om det ligger pengar i potten.

Inställningen från SOK att satsa på bredden är beröm värt, men verkligheten är en annan. Om andra länder betalar prispengar till sina idrottare och vi inte gör det, kommer vi tyvärr att hamna i bakvattnet och får fortsätta se andra nationer springa förbi oss. Rösta på mig!




Intressant

Inga kommentarer: