onsdag 26 mars 2008

Varför inte visa nakna män i intima situationer?

Jag är trött på att det bara kvinnor som ska vändas ut och in på i jakten på TV-tittarnas gunst! Vi ska visas nakna i olika bemärkelser och i alla möjliga intima situationer. Tidigare var det TV3 i "Sjukhuset" som visade födande kvinnor. Nu är det SvT som tar upp stafettpinnen i programmet "Barnmorskorna" .Att höra en födande kvinna gallskrika av smärta är den nya tidens underhållning....

Jag tycker att det är fel att kvinnor hela tiden görs till offer och exploateras i Tv-program och filmer. Kvinnor mördas, våldtas , mishandlas, gynundersöks och filmas när de föder. När får vi se män som cystoscoperas eller gör en prostataundersökning? Det vore väl intressant?

Är det rätt att TV-bolag tjänar pengar på människor som befinner sig i en utsatt situation? Som patient är man i underläge och har svårt för att hävda sin vilja. Automatiskt underkastar man sig det mesta utan att protestera. Hur lätt är det att säga nej till TV-teamet när du är snurrig i huvudet av lustgas och smärta? Hur kul är det att förlossningen för alltid finns i TV:s arkiv och att ditt underliv kan visas när som helst?

Att höra barnmorskor säga: "Det är normalt att det gör ont när man föder" är ingen tröst när man har outhärlig smärta.Men kvinnors smärta i samband med förlossningar har alltid nonchalerats. Det är inget nytt!

http://intressant.se/intressant

Inga kommentarer: