fredag 28 mars 2008

Världens mest jämställda land.

Är vi jämställda när 80 % av föräldrarledigheten tas ut av kvinnor? När män fortfarande går före på höga poster och har högre löner? När all reklam för blöjor, tvättmedel/diskmedel visar kvinnor/mammor? När p-piller är det bästa som kan skrivas ut mot mensvärk, rikliga blödningar och andra pms-besvär? När 37 850 kvinnor, i Västra Götaland, mellan 20-60 lider av smärtor i underlivet, och forskningen står stilla?

Innebär det att pappor inte klarar att ta hand om sina egna barn?Innebär det att det är ont om högutbildade och kvalificerade kvinnor? Argumentet som brukar tas upp när könskvotering diskuteras är att det blir orättvist om en kvinna med sämre meriter går före en man. Varför skulle det inte gå att hitta en kvinna med samma eller bättre meriter än mannen?

Är det för att män inte vet hur man använder blöjor och tvättmedel som man riktar reklamen mot kvinnor? Betalar det sig inte att forska på läkemedel för kvinnor? Hade det sett likandant ut om X% av männen dagligen hade ont i snoppen och inte kunde ha sex, år ut och år in?

Även om kvinnor har det lång mycket bättre i Sverige än i andra delar av världen är arbetet för lika villkor inom vård, utbildning, karriär, familj långt ifrån färdigt.


http://intressant.se/intressant

1 kommentar:

Anonym sa...

Haller med..

Anses Sverige forresten vara varldens mest jamstallda land?

/Tasnim