söndag 25 maj 2008

Sverige borde inte delta i Eurovision song contest

Det är inte första gången Sverige sägs vara storfavorit och sedan hamnar bland de sista. Det var samma sak de två sista åren med Carola och The Ark. Är det media som blåser upp förväntningarna som inte verkar ha någon som helst verklighetsbakgrund?
Varför ska Sverige delta i en tävling där vi hela tiden kommer bland de sista och där de deltagande öststatsländerna röstar på varandra . Vi har helt enkelt inte samma smak. Charlotte Perelli gjorde sitt bästa, men vad hjälper det när inte ens våra grannländer röstar på oss? De är tydligen inte lika solidariska och vi verkar inte ha samma smak. Det ska vara en romantisk ,smäktande, jolmig smörja för att tilltala folk ute i Europa. Antagligen beror det på kulturella orsaker och är väl inte något fel egentligen. Smaken är som den berömda baken - delad.

Men i fortsättningen räcker det att vi har tävlingen inom Sverige. Det kostar bara en massa pengar och man blir bara arg när man ser hur det går. Det är definitivt inte den, i mitt tycke, bästa låten som vinner, snarare den smörigaste.

Jag tycker att fransmannen Sébastien Telliers låt "Divine" var den bästa. De finländska hårdrockarna var också bra, liksom Norges bidrag.

3 kommentarer:

Dennis Alexis Hellström sa...

Vi röstar ju också bara på varandra. ;) Hör bara på Kristian Luuk och alla som gnäller över att den nordiska pakten struntade i oss. Vem bryr sig? Man röstar väl på bästa låten? Inte på landet!

De har gjort en undersökning där de plockade bort östländernas röster från 2007 och det blev samma resultat, så det om att de bara röstar på varandra är skitsnack. :)

Vi måste skicka moderna låtar istället som funkar bättre internationellt, t.ex. BWO, istället för att uppföra oss som dåliga förlorare och bara höja våra egna bidrag till skyarna. :)

Kaktusblomman sa...

Som jag säger, så är smaken olika.Men öststaterna är många fler än vi är i vårt lilla land, så jag tror i alla fall att det har beydelse.Jag tycker inte heller att det ska vara pakter mellan länder,men tyvärr funkar det inte så.

Jag håller med dig om att BWO var bättre än Perelli. Röstade själv på Rongedal. Men tror tyvärr inte att det hade haft någon betydelse om det hade varit någon annan.

Dennis Alexis Hellström sa...

Men det stämmer ju inte. De har ju till och med motbevisat det. :) Har skrivit om det i min blogg: http://bimbo84.blogspot.com/2008/05/svenskar-r-pinsamma.html