onsdag 21 maj 2008

40 000 sjuka förlorar sin ersättning

Enligt färska beräkningar från Försäkringskassans analytiker, kommer gigantiska belopp kommer att sparas i sjukförsäkringen. Ca 17 miljarder ska sparas vilket innebär att minst 40 000 personer som idag har ersättning i form av sjukpenning och sjukersättning, blir utan! Sjukfrånvaron är nu den lägsta sedan 1960-talet på grund av de förändringar regeringen har vidtagit i socialförsäkringssystemet och lägre ska det bli.

En del av de förändringar som planeras är att en bortre gräns för sjukpenning samt att tidsbegränsad sjukersättning (tidigare sjukpension) tas bort.Nya riktlinjer för sjukskrivning införs också från 1 juli. Beslut tas den 4 juni så det är bråttom att protestera!

Det är så här regeringen finansierar skattelättnader för höginkomsttagare tex sänkt fastighetsskatt, borttagen arvsskatt och sänkt inkomstskatt.SKAMLIGT!

Maila, ring och skriv till våra ansvariga politiker på Socialdepartementet! Ställ upp på en manifestation för att överlämna Resursbloggens protestlista/namninsamling till Christina Husmark Pehrson den 20 MAJ kl 16.30 FREDSGATAN 8, STOCKHOLM.

Läs mer på Resursbloggen







2 kommentarer:

Nonna sa...

Ja visst är det fördjävligt och inget STORT uppror har det blivit heller men jag tror inte så många har registrerat det. Jag skrev på upproret för länge sen i mars nån gång.
Kram till dig som engagerar dig!
Nonna

Kaktusblomman sa...

Ja visst är det sjukt?Att slå på de som redan ligger och förutsätta att alla är fuskare och parasiter.Regeringen blåser upp alla siffror om "fusket" för att få back-up för sina åtgärder.

Kram på dig också, Nonna!