måndag 26 maj 2008

Carl Bildt ignorerar kvinnor!

I en mätning som organisationen Kvinna till Kvinna gjort, avslöjas att:
- utrikesministern helt ignorerar kvinnor i sina tal, pressutskick, bloggar och framträdanden.

-av 25 tal av Carl Bildt, utlagda på UD:s hemsida nämns kvinnors roll i fredsbyggande blott en gång.

-av 276 pressmeddelanden om fred och säkerhet finns inte ett enda som berör kvinnor.

-i Bildts blogg "Alla dessa dagar" nämns inte kvinnors rättigheter eller kvinnors roll för fred och säkerhet någon gång.

- Bildt aldrig har träffat representanter för kvinnoorganisationer under sina täta resor till konfliktregioner.

Det sista tycker jag är mycket anmärkningsvärt med tanke på att kvinnor och barn far mest illa under väpnade konflikter!Våld mot kvinnor och kvinnoförtryck används systematiskt i vissa länder för att underminera samhällen och demokratin.

I Regeringens handlingsplan framhålls det att t ex svenska delegationer som besöker konfliktområden bör träffa kvinnoorganisationer, och att samtal med regeringar, konfliktparter och internationella organisationer ska omfatta frågor om kvinnors deltagande, mänskliga rättigheter och säkerhet. Men Bildt lever inte som han lär visar det sig, kanske beroende dels på okunskap. dels på att internationell politik domineras av män och det manliga tänkandet.

Om Bildt vill vara seriös i sin framtoning som internationell fredssträvare bör han genast åtgärda dess brister i sitt agerande och skyndsamt ta kontakt med kvinnoorganisationer i olika länder!




Intressant

Inga kommentarer: