fredag 22 januari 2010

Men hallå vad sysslar P3 med?





http://svtplay.se/v/1857303/debatt/del_1_av_15__torsdag?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,1857303/sb,p104688,1,f,-1

 (Kolla här SvT Debatt)

Återigen har det visat sig hur mansdominerat vårt samhälle är, trots att vi blå-ögda lever i villfarelsen att Sverige är så jämställt! Inte ens P3, en statligt kontrollerad radiokanal kan, trots jämställdhets- och mångfaldsplaner leva upp till de mål som satts om att kvinnor och män ska behandlas jämlikt. I senaste P3-guldgalan visade det sig att en majoritet av segrarna var män och att juryn också bestod av juryn bestod av tolv kvinnor och 22 män. Det också fram att det är kvinnorna själva som röstar fram männen i alla möjliga sammanhang, tex Idol och Dansbandskampen. I P3:s program "Krister" på eftermiddagarna är det också två manliga programledare - Christer och Morgan, medan kvinnorna finns i kulissen.

Men visst är det märkligt att unga tjejer inte kan vara solidariska med andra kvinnor och stå upp för sitt kön! Quetzala Blanco, nöjesredaktör på Nyheter24, är ett lysanade exempel på detta. Hon är väldigt naiv och okunnig som tror att det inte spelar någon roll vilka som syns i t ex Melodifestiven, Idol, Dansbandskampen eller Lets Dance.Tvärtom, idag har media väldigt stort genomslag, annars skulle väl inte så etablerade artister ställa upp? De deltagande artisterna får också stort utrymme i media genom intervjuer och artiklar. Det var också andra unga kvinnor som argumnetrade för att männen var bättre!

Quetzala Blanco borde läsa lite genusforskning så att hon förstår hur subtil och svårfångad diskremineringen av kvinnor är.Att hon själv tror att det inte spelar någon roll är väl ett bra exempel på det - vi är hjärntvättade från födseln! Skärpning Sveriges Radio. Landet består inte bara av män! Era sändningar borde spegla verkligheten bättre !

Läs också P3 ett bottennapp för jämställdheten och Nya hyss av pojkarna i P3

Andra bloggar:,radio, musik, samhälle, demokrati

Inga kommentarer: