söndag 17 januari 2010

Alliansen faller på eget grepp


Om det här skulle bli valresultatet utplånas alliansen helt.Oppositionen skulle få egen majoritet, säger statsvetaren Henrik Oscarsson. Expressen/Demoskops väljarbarometer är en rejäl kalldusch för Centern och för Maud Olofsson.

Centerpartiet störtdyker till 3,1 procent av väljarstödet - ett tapp på hela 2,5 procentenheter och den lägsta noteringen någonsin hos Demoskop. Om det vore val i dag skulle partiet åka ur riksdagen med huvudet före.

- Det har varit ett långvarigt tapp men den här siffran är extrem, säger Anders Lindholm, vd för Demoskop och pekar på flera aktuella frågor, bland annat Saab, som gått emot partiet.

Regeringen är ju i blåsväder när det gäller näringspolitiken, där Maud Olofsson är ansvarig. Men det kan också vara kärnkraften som spökar. Men folk har väl antgligen också upptäckt hur Regeringen hanterar sjukförsäkringen och sätter åt sjuka och arbetslösa.

Men det är inte bara Centerpartiet som har stora problem. Både KD och V hamnar  under fyraprocentspärren i Demoskops väljarbarometer, vars siffror skulle göra att S och MP skulle kunna ta regeringsmakten utan V. Inte helt fel. Jag tror att S+MP skulle vara ett bättre alternativ. V är för ansvarslösa och har för många interna stridigheter.

Det ser onekligen bra ut inför valet!

Bloggar: , ,debatt, demokrati, , , , Regeringen, moderaterna,val 2010

Inga kommentarer: