måndag 11 januari 2010

Här är männen som säljer kvinnor

Att få stopp på handeln med människor är en av polisens huvudfrågor 2010. Redan förra året grep och dömdes en rad personer som polisen ansåg sysslat med människohandel. Men de flesta dömdes för koppleri eftersom domstolen inte tyckte att deras kontroll över flickorna gått att styrka.

Men i samtliga fall har utnyttjandet av kvinnorna varit cyniskt och brutalt, inte minst i de fall där allt skett inom Sveriges gränser. De har då rört sig om flickor som inte tror de är värda bättre än att bli utnyttjade av olika män. Här är männen (svinen) som handlar med människor. Det är en cynisk slavhandel som pågår och alla som köper sex eller på annat sätt bidrar till att verksamheten fortsätter bör vara medvetna om vad de gör.

Jag såg en dansk film om prostitution förra veckan, där flera levde indirekt på prostitution genom att t ex att hyra ut lokaler, sköta ekonomin eller ordna kvinnor från utlandet. De kvinnor som säljs som sexlavar kommer från fattiga förhållanden och tror att de ska få det bättre eller att har blivit lovade arbete utomlands. De blir "skyldiga" pengar för resa och uppehälle som måste "arbeta av". Det var t o m en föreståndare (präst)för ett armeniskt center som fixade flickor.

Läs också Expressenartikeln Hon såldes på villabordellen

Ser du något misstänkt, tex många män som går in o ut ur en lägenhet eller villa. Ring polisen!

Bloggar: , , , Intressant, debatt,Mänskliga rättigheter

Inga kommentarer: