tisdag 12 januari 2010

Angreppen på Sahlin borgerlig valtaktik

I mitt tidigare inlägg om smutskastning av Mona Sahlin skrev jag att Alliansens företrädare var misstänkta för att ligga bakom kampanjen. Idag skriver Peter Andersson , socialdemokratisk ombudsman om den politiska debattens skamgrepp:

Ryktesspridning passar bra för de som ser skitkastande - negative campaigning - som ett självklart alternativ i valrörelsen. När Mona Sahlin pratar politik, möts den med personangrepp. Av bloggare förstås, som Dick Erixon  och Gunnar Axén, som aldrig publicerar ett inlägg som går emot Alliansen.  Det vet jag av egen erfarenhet. Det är också ledarsidor som tex Borås tidning . Det är inte jobben som debatteras där, politiken ersätts med persondebatter. Skadan är just att svaren på politiska frågor kommer i skymundan, menar Peter Andersson .

Enligt Peter Andersson finns det nu signaler om att Moderaterna gör allvar av partisekreteraren Schlingmanns besked i våras: att bedriva en valkampanj på personplanet där Reinfeldt höjs till skyar och Sahlin svärtas ner. Ett osmakligt exempel finns på Politikerbloggen. Magdalena Andersson, ordförande för de moderata kvinnorna, som har gjort en genomgång utifrån sju dödssynderi en tämligen lortig artikel som politiken kan klara sig utan. Strategin är tydligen att låta "gräsrötterna" sköta det smutsiga jobbet så kan Reinfeldt och Schlingmann ha fingrarna rena. Att Mona Sahlin dessutom är kvinna, gör det tydligen ännu mer attraktivt att klanka ner på henne. Men smuts kletar!

Läs också Peter Anderssons utmärkta blogginlägg om detta i lördags Goda förutsättningar för S-framgångar på valdagen.

Bloggar: , ,debatt, demokrati, , , , Regeringen, moderaterna,val 2010

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sedan Mona Sahlin tillträdde som partiledare har Socialdemokraternas opponionssiffror rasat och fortsätter göra så.
Vad skulle Alliansen ha för anledning att smutskasta henne_
Hon är ju den som sett till att S minskat på ett sätt som ingen annan och är garantin för att S förlorar kommande val.

Kaktusblomman sa...

Du verkar inte ha läst mitt inlägg....

Alliansen gör ju allt för att vinna ett val som de kommer att förlorar pga sitt omänskliga sätt att sätta åt sjuka och arbetslösa. Uppdrag Granskning ikväll visade hur sjuka och arbetslösa har fått betala skattesänkningarna. Försäkringskassan hänvisar sjuka till arbeten som inte finns med hjälp av de hårda regler som införts av Alliansen. Följden blir att folk t o m tar livet av sig för att de blivit så kränkta och hårt stressade av de nya sjukreglerna och Försäkringskassan, som Regeringen ytterst är ansvarig för.