torsdag 13 november 2008

Vem behöver Halal-TV ?


Jag tycker att bråket i Tv om Carl Hamilton är överdrivet. Halal-Tv verkar vara ute efter att skapa stora rubribriker och sensation. Ett för övrigt medelmåttigt program kanske måste ta till metoder som tjuvinspelning och provokation för att få tittare. Att det är klassskillnader i Sverige är väl inget nytt? De fattiga blir fattigare och de rikare blir rikare. Det vet väl alla? De skulle istället tala om kvinnoförtrycket i muslimska länder och att unga flickor får syra i ansiktet när de ska gå till skolan och stenas när de våldtagits.

Carl Hamilton ställer sig den berättigade frågan: "Vem ska anpassa sig till vem? Han menar att för programledarna på ”Halal-tv” var svaret självklart. Den handhälsande majoriteten i Sverige ska anpassa sig till den muslimskt troende icke-handhälsande minoriteten. Det ligger något i det. Vi anpassar oss till muslimerna när vi är i deras hemländer. Varför ska inte samma sak gälla när de är här?

Jag kommer aldrig att acceptera kvinnor som bär slöja så länge jag vet att de inte bär den av fri vilja, utan pga att män vill ha kontroll över dem. Därför tycker jag också att det är opassande att ha ett TV-program med beslöjade kvinnor som ska "granska " samhället. De borde granska sin egen inställning istället. Varför ska svensk TV legitimera beslöjade kvinnor genom att ge dem ett eget TV-program? Läs debattartikeln i AftonbladetIntressant

2 kommentarer:

Hannelore sa...

Jag håller med dig. Programmet håller usel journalistisk kvalitet. Och man blir mörkrädd med tanke på att en av Halal-damerna tidigare uttalat sig positivt om stening av otrogna kvinnor. Hon är dessutom jurist.

Det är nog inte avsikten att programmet ska ta upp kontroversiella frågor som har med islam eller muslimska länder att göra. Därför är det bara bra att bråket om handskakningen synliggjorde konflikterna, tycker jag. Kulturkrockar eller vad man nu vill kalla det för ska inte sopas under mattan.

Charlotte sa...

Kära Kaktusblomman!
Så sant så sant!!!! Håller med dej fullständigt!


Kramar
Charlotte