söndag 27 april 2008

Vad tycker du är mest pinsamt?

Enligt Aftonbladet ser topplistan av pinsamheter ut så här:

1. Erektionsproblem hos män - de skäms för att söka hjälp hos doktorn och hämta ut Viagra på Apoteket.

2. Hemorrojder

3. Urinläckage

4. Pruttande

5. Svampinfektioner

6. Könssjukdom t ex klamydia eller gonorré , för att inte tala om HIV som är den mest tabubelagda.

7. Mjäll

Jag tycker nog att pruttande och könsjukdom är värst av dessa. Vad tycker du? Det är tydligen kroppsliga besvär som är mest pinsamma, kanske därför att vissa ämnen är tabubelagda och sånt vi inte talar om. Jag har läst att det t ex finns folk som inte vågar gå på toaletten när någon hör på. Det kallas visst toalettfobi när man är rädd att det ska höras vad man gör. Därför håller man sig hela dagen tills man kommer hem och kan drabbas av förstoppning. Själv tycker jag att pruttande och könssjukdomar är mest pinsamma. Svampinfektioner och hemorrojder har avdramatiserats tack vare reklamen i TV. Den är ganska kul faktiskt!

Varför är vi så knäppa? "Tjejer ska ju vara ”fina” och en fin flicka går aldrig på toaletten, släpper sig eller rapar. Att ha behov anses vara en svaghet och en brist och det vill man absolut inte erkänna att man har".

En noja jag har är offentliga toaletter. Jag tycker de är snuskiga och är rädd att bli smittad med magsjuka eller andra basilusker. Därför sätter jag mig aldrig på toan utan "svävar" en decimeter ovanför ringen. När jag ska gå ut tar jag inte i dörrhandtaget, utan använder papper eller öppnar den i förväg, innan jag tvättat händerna. Denna noja är inte helt obefogad eftersom undersökningar har visat att många snuskhumrar inte tvättar händerna efter toabesök. Då kan man ju tänka sig vad som finns på dörrhandtaget - massor med colibakterier!


1 kommentar:

Nonna sa...

Ja nr 1 kan man ju sortera ut, nr 2känns inte aktuell jag har opererat hemorrojder och tyckte inte att det var pinsamt jag ville bara bli bra och det blev jag. Urinläckage vore ju inte roligt attt få och att råka fisa vid "fel" tillfälle är ju så klart pinsamt. Underlivsåkommor är ju besvärande oxå mest för det de för med sig i obehag, inte för att jag är rädd att andra ska "tycka". Klart att få HIV vore ju en katastrof!! Mjäll känns inte så fräscht fast det finns väl jättebra medel mot det.
Undras vilken åldersgrupp som svarat på enkäten?
Nonna