söndag 22 augusti 2010

Stöd uppropet mot stening av Sakine

Stöd protesterna – skriv under för att rädda Sakineh!Hon ska ställas i en grop grävd upp till axelhöjd, sen ska stenar kastas på henne, stenar tillräckligt stora att skada henne, men inte så tunga att hon genast dör.

Det ska ske i staden Tabriz, Iran. Hon heter Sakine Mohammadi Ashtiani och är 43 år. Hon är dömd till att stenas till döds – för en påstådd kärleksaffär med en man.

Aftonbladet har varit i Tabriz. De uppmanar nu till protest mot Sakinehs dödsdom. Skriv under för Sakineh – namnlistan ska lämnas till Irans ambassad.Det finns en sak som mörkerkrafterna i Iran avskyr: Världens ljus in i de skrymslen där de gömmer människor som Sakineh.

Alltså finns det något vi alla kan göra. Vi kan engagera oss och bidra till att rikta det där ljuset mot Sakineh. Aftonbladet startar därför i dag en namninsamling med den raka uppmaningen: Frige Sakineh!

Styrkan i det kravet avgör du. Gå in på aftonbladet.se och stöd kampanjen genom att skriva ditt namn.

Stöd också kampanjen ”100 städer mot stening”.

Den 28 augusti klockan 14–16 äger demonstrationer över hela världen rum till stöd för Sakineh.

I Sverige sker de i Stockholm (Mynttorget), Göteborg (Brunnsparken), Malmö (Gustav Adolfs torg), Karlskrona (Centralen), Borås (Stortorget) och Visby (Öster centrum).
Bloggar: , ,debatt, demokrati,, , , Intressant, koranen

Inga kommentarer: