torsdag 26 augusti 2010

Moderat avhoppare klarar inte att försvara de nya sjukreglerna

Lars Sjöblom, avhoppad moderat kommunalpolitiker från Norrtälje, berättar i Aftonbladet om varför han nyligen bytte parti till Socialdemokraterna. Han är själv ryggmärgsskadad och har på nära håll fått uppleva hur den okänsliga moderata politiken har drabbat vanliga människor. Dessutom har han inifrån fått uppleva hur de ”nya Moderaterna” både lokalt och centralt styrs med järnhand – den som vågar påtala hur retoriken skiljer sig från politiken bemöts med arrogans.

Så här säger han:
"Jakten på ett fåtal fuskare används som rättfärdigande för att försämra för hederliga människor som drabbats svårt av sjukdom. Det är inte rätt.

När Moderaternas politik i riket leder till att allt fler tvingas till att söka socialbidrag, och när moderat politik på lokal nivå handlar om att till varje pris hålla nere kostnaderna så är det inte fuskarna man kommer åt utan handikappade, sjuka och arbetslösa som hela sitt liv velat göra rätt för sig."
Precis som Ett hjärta rött skriver, handlar valet i höst om många olika viktiga frågor - miljön, välfärden, jobben – men det finns en fråga som borde överskugga allt annat – medmänskligheten!
Bloggar: , , , Regeringen moderaterna,val 2010
socialdemokraterna, opinion, valrörelsen, valkampanj, VAL intressant,

Inga kommentarer: