torsdag 9 oktober 2008

Högklackat ger knöliga och sneda fötter !


Hallux valgus, som det heter, är betydligt vanligare hos kvinnor än hos män. Varannan kvinna över 60 har hallux valgus, 5-10 procent har så allvarliga problem att de måste opereras för det. Av dessa är 9 av 10 kvinnor.

Om hallux valgus:
Hallux valgus är latin och betyder sned stortå. Orsaken är oviss men kan både vara ärftligt och bero på fel val av skor. Bryter oftast ut i medelåldern. När hallux valgus utvecklas så trycks tån trycks ihop och vinklas mot de andra tårna och hela foten blir bredare och plattare. Främre fotvalvet sjunker även ned. Smärtan kommer när slemsäcken vid leden blir inflammerad på grund av trycket från skor.
Rösta på mig!2 kommentarer:

ammieli sa...

Vilken tur att jag alltid gillat boots och gympadojor! Den foten skulle jag inte vilja ha! Och enligt infon så verkar det väldigt,väldigt smärtsamt också!
Men för att gå över till en annan sak jag har försökt rösta på din blogg men hur gör man? När man klickar länken kommer man in på "rösta sidan" men sen då? Har sökt efter kaktusblomman men när jag hittar dig och klickar kommer jag in på din hemsida! Jag kanske är ovanligt trög eller så är jag helt LOST när det gäller hur (:
Hadetbäst mvh Ammie (GNYu medlem) http://www.ammie035.st

Kaktusblomman sa...

Tack för det! Vet inte hur man röstar. Men det ska väl bara vara att klicka på länken.