tisdag 6 oktober 2009

En drägligare tillvaro för sjukskrivna med en röd-grön regering

Både arbetslösa och sjuka får mer pengar i plånboken om de rödgröna vinner valet, enligt Aftonbladets nätupplaga. Däremot blir det höjda skatter för höginkomsttagarna.

Starkare välfärd”
De rödgröna sätter stopp för utförsäkringen av sjukskrivna. Om de vinner valet tas tidsgränserna för sjukpenningen bort. Dessutom slipper de långtidssjukskrivna att få sjukpenningen sänkt efter ett år. Sjuka, gamla och arbetslösa ska inte betala för den här krisen, säger Ulla Andersson, ekonomisk talesman för Vänsterpartiet.

Det blir också rejäla höjningar av a-kassan om de rödgröna vinner valet nästa år. Mest generösa är Socialdemokraterna som vill att a-kassan på sikt ska kunna ge närmare en tusenlapp om dagen, mot 680 kronor i dag. Snålast är Miljöpartiet som inte föreslår några höjningar av a-kassetaket förrän om tre år – först 2012.

De med de riktigt stora förmögenheterna och inkomster över miljonen, de kommer att få vara beredda att bidra, säger Thomas Östros, ekonomisk talesman för S. S och V satsar också på en ny förmögenhetsskatt. V vill införa skatten på förmögenheter över 1,5 miljoner och S från 2,5 miljoner. Ett annat bra förslag är att vid reavinstförsäljningar tas skatten på uppskov upp till 200 000 kronor bort. Det

Jag hoppas verkligen att de Röd-Gröna kan enas om en gemensam budget. Men V skulle aldrig har fått komma med ! De är hela tiden på tvären och kommer att sabba alltihop.De har inte en realistisk budget.

Bloggar: , ,debatt, demokrati,, , , Regeringen,

Inga kommentarer: