torsdag 3 september 2009

Lyft uppåt för Socialdemokaterna


Socialdemokraterna ökar med över tre procentenheter och oppositionen drygar ut sin ledning i den nya väljarbarometern från Demoskop.
- Vi har en politik för jobb och de har en politik för klyftor, säger Ibrahim Baylan, partisekreterare för Socialdemokraterna.

Socialdemokraterna gör ett skutt upp i opinionen. Från bottennoteringen i april i år - 30,9 procent - har partiet stadigt ökat och ligger nu på 36,6 procent i Demoskops senaste mätning. Det är 3,3 procentenheter mer än den senast säkra undersökningen i juli.Samtidigt som Socialdemokraterna ökar så ökar också oppositionens ledning mot alliansen. Nu är de rödgrönas försprång 4,4 procentenheter.

Många undrar vad det blev av regeringens vallöften om fler jobb och färre i utanförskap. Nu är det precis tvärtom med färre i jobb och fler i utanförskap. Fler ställer sig frågan: varför gör man inget? säger Ibrahim Baylan, partisekr. för S.

Det undrar jag också. Vi har en hög arbetslöshet ändå tror man att 50 000 sjuka ska kunna få ett jobb. Är det skattesänkningarna som lockar Regeringen att sätta press på pensionärer och långtidssjuka?


Bloggar: ,, , , , , Regeringen,

Inga kommentarer: