onsdag 30 september 2009

Allianspolitiker lät sig mutas av Aschberg

Svenska Riksdagsledamöter läts sig mutas i Aschbergs arrangerade fest. 12 riksdagsledamöter ställde upp på den påhittade festen med bl a champagne, 5 -rätters middag och utlottning av lyxresor, bl a skatteutskottets ordförande Lennert Hedqvist (M). Alla som intervjuades av Aschberg var allianspolitiker. Mutbara politiker finns tydligen. Är fusk och fiffel ett gemensamt drag hos borgerliga politiker?

Var tredje riksdagsman/kvinna låter sig bjudas enligt en undersökning av Aftonbladet

S- politikern Helene Björklund förstår inte varför det är omoraliskt att låtas sig bjudas! Jag måste säga att jag blir besviken. Är man politiker och inte förstår det ska man inte vara politiker! Hon vill tydligen inte heller ha någon kontakt med sina väljare och därför kan man inte kommentera hennes inlägg på bloggen. Om hon tillät det skulle hon kanske få kommentarer som gjorde att hon förstod varför man som politiker inte ska låta sig mutas. Det är helt enkelt svårt att vara objektiv och ta kloka beslut när man låtit sig bjudas av ett företag och sedan ska ta beslut som rör företaget ifråga. Klokare är Gustav Fridolin (MP) som säger så här :

"Klyftan mellan väljare och valda gör att människor tappar förtroendet för politiker, samtidigt som politiker har svårt att se verkligheten utanför. Klyftan har skapat en marknad för dem som kan låtsas förklara för politiker vad människor tycker och hur man ska paketera sitt budskap. Man skulle kunna tycka att ett litet land som Sverige knappt behöver några lobbyister. Den som vill ha tag på en politiker kan själv skicka ett mejl eller lyfta telefonluren. Svårare än så är det inte, och jag är övertygad om att många pr-firmor tar bra betalt för att inte göra särskilt mycket mer. Men lobbyismens expansion får en konsekvens: tillgången till politikernas öron får en allt högre prislapp."

Bloggar:
, , , debatt, demokrati,, , , , Regeringen,

Inga kommentarer: