måndag 19 september 2011

Alliansens gynnades av pressen under valrörelsen

Tidningarna kunde ha gjort ett bättre jobb under valrörelsen visar en ny undersökning.Resultaten pekar på tydliga tendenser både vad gäller brister i objektivitet och balans innehållsmässigt. Det visar en unik studie av hur de politiska blocken framställdes i Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Expressen och Aftonbladet genomförd på Uppsala Universitets institution för informatik och media.

De två blocken fick ungefär lika mycket utrymme i tidningarna, men själva framställningen gynnade alliansen, en utveckling som ökade ju närmare valdagen kom. Studien visar samtidigt att bildjournalistiken står sig bättre ur ett objektivitetsperspektiv än de skrivna artiklarna.

Det har redan börjat igen. Senast var en opionsmätning som visade att Alliansen leder med 1% (!)GP:s Ledare kan du läsa om här: Alliansen i knapp ledning. Det är ju otroligt att man kan framställa en sådan mätning som att Alliansen är det vinnande laget fastän de i själva verket tappat i popularitet! Den där lilla fadäsen med Fas 3 är ju enligt GP inte mycket att snacka om eller att pensionärernas missnöje beror på att de,liksom sjukskrivna och arbetslösa, fått finansiera alla skattesänkningar.

Det var det jag hade på känn, om man skulle undersöka TV:s bevakning så visar det säkert samma sak.Reinfeldt är ju media gullgosse nr1. Han har inte alls utsatts för samma närgågna granskning som Mona Sahlin t ex. Men nu är smekmånaden över för nu är det upp till bevis för Alliansen som visat sitt rätta ansikte vad gäller synen på sjukskrivna och arbetslösa.

Bloggar: , Göteborg, debatt, ,, Intressant, demokrati, socialdemokraterna, Alliansen,Regeringen,moderaterna,borgerlig media,media,propaganda

Inga kommentarer: