onsdag 15 februari 2012

Önskelista om Alliansregeringen avgick

Tänk om min önskedröm slog in och Alliansregeringen plötsligt kom på att de inte hade kompetens att regera längre för att de kände skam för allt elände de åtstadkommit.

I så fall skulle min önskelista se ut så här:

Den Regeringen skulle:

* Höja taket i a-kassa och sjukförsäkring  så att även högavlönade  ville fortsätta att betala till försäkringen.

* Skrota den sk Rehabiliteringskedjan, som inte handlar om rehab  från sjukdom utan rehab till arbete,vilket är stor skillnad. Den innebär att de sjuka inte får den medicinska rehab de har rätt till för att de är tvungna att gå ut och arbeta! Inför i stället en rehabkedja värd namnet, där en individuell rehabplan görs upp vid sjukdom och motsvarande vid arbetslöshet. Vid arbetslöshet borde det finnas utbildningar och annat stöd.

* Lägger ner Försäkringskassan som består av en samling pärmbärare som sett som sin största uppgift att göra livet surt för de sjuka ( enligt Uppdrag granskning " De oförsäkrade") och som inte bryr sig om de lagar som finns.Det måste väl ändå gå att hitta en smidigare lösning?

* Ta bort uppskovsräntan på uppskov med att betala reavinstskatt på försäljning av fastighet. Denna regel gör att många sitter fast i boenden och förhindrar en nödvändig rotation på bostadsmarknaden. Många vågar inte sälja av rädsla för att antingen bli tvugna att betela uppsloven eller för att vara tvungna att betala ränta på flera tusen på uppskov. Reavinster kan ju uppstå utan att man spekulerat, tex pga av en överhettad bostadsmarknad.

* Stoppa alla utförsäljningar av statlig egendom! Regeringen har ju reat ut våra tillgångar till vrakpris! Äldrevården är utlagd på entrepenad åt investmentbolag som för ut vinsten till utlandet.

Försäljningen av Apoteket har inte lett till några förbättringar för konsumenten. Ja, kanske för de som aldrig är sjuka och bara behöver ett huvudvärkspiller ibland. För oss andra är det katastrof. Jag får t ex ringa runt hela stan för att kolla om de har min medicin. De har väldigt små lager vilket leder till väntetid på flera dagar.

SJ funkar inte heller- tidigare kunde man i alla fall lita på tåget.

* Sänka skatten även för ålders- och sjukpensionärer . Det är väldigt orättvist att de ska betala mer i skatt.

* Förbättra Arbetskadeförsäkringen så att även kvinnor får den ersättning de har rätt till när de skadar sig i arbetet.

* Ta bort jobbskatteavdraget för de som tjänar mer än 500 000:-.

* Börja äntligen ta klimathotet på allvar. Stimulera energisparande åtgärder mm.

* Förstatliga skolan så att vi får en likvärdig skola över hela landet istället för flumpedagogik och religiösa floskler.

* Ta bort restaurangmomsen som inte ger nya jobb, utan göder krögarna. Satsa istället på arbetsmarknands- och KY-utbildning.

strong>Bloggar: , Göteborg, debatt, ,, Intressant, demokrati, socialdemokraterna, Alliansen, Regeringen,moderaterna,

Inga kommentarer: