lördag 5 november 2011

Nordeas lyx till cheferna betalas av spararna

Spararna i Nordeas Sverigefond betalar i år över 100 miljoner kronor i avgifter. Nordea säger nu att spararna ska vara nöjda med en avkastning som är sämre än i gratisfonden Avanzas Zero! Avanza Zeros sparare har under denna 3-årsperiod inte betalat ett öre i avgift; Nordea har samtidigt tagit närmare 300 miljoner från spararna i Nordea Sverige som betalning för att de tappat 10 procent av avkastningen. Skamligt!

Läs också Facket rasar mot Nordeas uttalanden om lyxvåning

SVT Rapport berättade om Nordeas vd, Christian Clausens lyxvåning på Östermalm för 22,5 miljoner.
Då kom en massiv kritik både av spararna och facket – men styrelseordförande Björn Wahlroos såg inget problem!

"– Jag skulle gärna höja hans lön så att han kan köpa fler lägenheter i Stockholm om han så vill, sa han till SVT Rapport. "

"Finansförbundets ordförande Leif Karlsson tycker att uttalandet kommer helt feltajmat då det just nu pågår förhandlingar efter aviserade neddragningar som kan röra 2000 jobb.
– Det är ett arrogant uttalande. Arrogant och okänsligt, säger Leif Karlsson till Expressen.se."

Mitt råd är BYT BANK! Det finns faktiskt alternativ till Swedbank och Nordbanken. Skammen går på torra land när en statlig bank får bete sig på detta sätt. Det är Regeringens ansvar.

Bloggar: , Göteborg, debatt, ,, Intressant, demokrati, socialdemokraterna, Alliansen,Regeringen,moderaterna,borgerlig media,media,propaganda,kapitalism

Inga kommentarer: