onsdag 30 november 2011

Ingen smikrande bild av Reinfeldt i Påhlssons bok

Det är knappast någon genuint smickrande bild av Fredrik Reinfeldt som framkommer i Anne-Marie Pålssons aktuella bok Knapptryckarkompaniet.

Pålsson, som är före detta M-riksdagsledamot, delar där med sig av interiörer från den moderata riksdagsgruppens möten. Det används t ex utskällning inför gruppen när partiledaren vill sätta särskilt bråkiga ledamöter på plats.En inte helt ovanlig metod inom politiken. Denna öppna och ofta brutala tillrättavisning har inte bara som syfte att bestraffa en olydig utan också att skrämma andra ledamöter till tystnad och lydnad så att de inte gör samma sak”, skriver Påhlssson i sin bok.

Reinfeldt får nu ytterligare en spricka i den prydliga fasaden som ibland går under namnet "De Nya Moderaterna" av Pålssons frispråkiga kritik.

Det kommer nu ännu en bekräftelse på att Reinfeldt säger en sak men gör en annan, om ett ledarskap som inte är vad det synes vara.

Ett inåt – där det förekommer hot, där Reinfeldt styr med järnhand och där det är ett väldigt tufft klimat för den som inte marscherar i takt med partiledaren.

Ett utåt – där det talas om att Moderaterna är ett lyssnande parti, ett inbjudande parti, ett ödmjukt parti som leds av en person med ett modernt, inkluderande ledarskap.

I och med Pålssons bok blir sprickorna i fasaden allt fler, allt längre och allt djupare.

En dag brister det för kulissbygget, och då kan många få anledning att ompröva dagens syn på Fredrik Reinfeldt.

Bloggar: , Göteborg, debatt, ,, Intressant, demokrati, socialdemokraterna, Alliansen, Regeringen, moderaterna, borgerlig media, media,propaganda,Fredrik Reinfeldt, Ann-Marie Påhlsson,Partipiska

Inga kommentarer: