söndag 23 oktober 2011

Utred Bildts inblandning i folkmorden

SSU tycker att statsminister Fredrik Reinfeldt måste nu ta sitt ansvar och utreda sin ministers tveksamma intressen samt sätta tryck på den etiopiska regimen.Självklart!

Under åren 2000-2006 var enligt artikeln Carl Bildt styrelseledamot i Lundin Oil och ansvarig för företagets etiska riktlinjer. I dag vill han inte svara på i vilken utsträckning han har varit inblandad i Lundin Oils verksamheter i Sudan. Det finns uppgifter som visar att Bildt satt i företagets styrelse när diskussionerna om satsningarna i Sudan ägde rum och att styrelsen varnades för våldsamma konsekvenser. Tystnaden och lögnerna tyder på det värsta, att Sveriges utrikesminister har suttit som ansvarig i företag som har gjort sig skyldig till folkrättsbrott.

SSU menar att det är paradoxalt att den man som Persson och Schibbye skulle granska nu är en viktig aktör i arbetet för att få journalisterna fria. Bildts återhållsamma hållning skapar misstankar om att han handlar i egen sak och hans motiv bör ifrågasättas.

Ytterst ansvarig för situationen är mycket riktigt statsminister Fredrik Reinfeldt. Att Sveriges statsminister sitter på åskådarläktaren när två svenska journalister godtyckligt anklagas för terrorism av en stat som saknar rättsprinciper är oanständigt. Reinfeldts tystnad, handfallenhet och oförmåga att ta sitt ansvar som regeringschef ställer oss alla frågande till om han har full kontroll över sin regering? Reinfeldt har tidigare visat oförmåga att agera mot ministrar från de andra regeringspartierna. Nu har han även avhänt sig ansvaret för att utkräva ansvar från sin egen utrikesminister och partikamrat.

Bättring krävs!Juholt nagelfars för ett felaktigt hyresbidrag medan ett så grovt brott mot folkrätten behandlas med tystnad.Undrar vad som hade hänr om Juholt att gjort detsamma?

Bloggar: , Göteborg, debatt, ,, Intressant, demokrati, socialdemokraterna, Alliansen, Regeringen, moderaterna, borgerlig media, media,propaganda

Inga kommentarer: