torsdag 5 maj 2011

Tips för en skönare cykeltur

I högklackat, med håriga ben och ett stort leende. Så tycker cykelfrälsta journalisten Ewa Jacobsson att du ska cykla den här säsongen. "Cykelbyxor är universellt fula", anser hon och ger följande råd.

1.Klä dig snyggt, människa! Den universella sanningen är att cykelbyxor är fula. Du är däremot snygg i allt annat du gillar, bara du bär upp det med värdighet.

2.Cykla i vad som helst, även högklackat. Det kanske inte är det mest lättcyklade eller går så fort, men då får en ovan muskel jobba lite extra.

3.Cykeln ska inte vara för snygg. En lagom ful cykel kan du parkera var som helst och den blir mer lättillgänglig för dig vilket gör att du cyklar oftare.

4.Le när du cyklar! Hela kroppen känner när du ler och det blir betydligt roligare. Tänk vilka härliga leenden du kan möta.
5. Le även när det regnar – du cyklar ju jämt. Gissa om dina jobbarkompisar blir impade när du cyklat i regnet.

6.Bli en nörd och skaffa en cykeldator som berättar hur långt du cyklat och hur fort. Hoppsan, tänker du snart, vad duktig jag är! På midsommarfesten kan du sedan berätta hur många mil du cyklat totalt och hur många liter snaps det motsvarar i kalorier. Eller inte.

7. Det går väldigt bra att cykla med orakade ben. Gissa hur mycket luftmotstånd dina hårstrån innebär i uppförsbacken till jobbet? Inte särskilt mycket.Det är dessutom varmare med håriga ben - som gratis långkalsonger! :D    Allt enligt Eva Jacobsson som skrivit artikeln.

Jag håller med om det mesta utom rådet att skippa cykelbyxorna!Man kan ha dem under andra byxor eller kjol. det är inte roligt att bli skinnflådd i baken!Dessutom är det inte praktiskt att cykla i högklackat och rent av farligt.

Bloggar: ,Regeringen moderaterna,val 2010 ,opinion, valrörelsen, valkampanj, VAL, , intressantvalet 2010, fredrik reinfeldt, centerpartiet,

Inga kommentarer: