tisdag 26 oktober 2010

Alliansen lägger dimåridåer

Lise Nordin (MP) skriver i GP att trafiken är ett tydligt exempel på hur regeringen skjuter klimatpolitiken i sank. Trots löften i valet om att man inte skulle skära ner i satsningarna på järnväg, är det nu kraftiga nerdragningar i regeringens budget. Investeringarna i järnväg minskar stadigt från 2010 till 2014, från prognosen 14,5 miljarder kronor 2010 till fem miljarder år 2014. Det innebär en sänkning av investeringarna i järnväg med två tredjedelar på fem år.

Samtidigt planerar regeringen mer än en fördubbling av banavgifterna, utan att införa kilometerskatt för tunga lastbilar.

Regeringen har blivit mästare på att lägga ut dimridåer genom att säga att problem inom t ex järnvägen, miljön och sjukförsäkringen ska åtgärdas.Men det är bara ett spel för galleriet (de ljuger).Alliansen har utvecklat tekniken att föra väljarna bakom ljuset till fulländning. De vann t o m valet på det. När Reinfeldt tittar oskyldigt in i  kameran och säger att det är förskräckligt att sjuka far illa, tror människor på honom. Men i verkligheten gör Regeringen inget för att förändra deras politik. Det är ren och skär egoism-kapitalism i sin prydo. Men nu gäller vinstmaximeringsprincipen människor nu också. Hur mycket kan vi tjäna på att dra in sjukersättningen för tusentals sjuka?
Bloggar: , , Regeringen moderaterna,val 2010 ,opinion, valrörelsen ,socialdemokraterna, intressant, arbetslinjen, rehabiliteringskedjan, alliansen,utförsäkring, valet 2010, fredrik reinfeldt, röd-gröna,centerpartiet, opinionsmätningar

Inga kommentarer: