söndag 25 juli 2010

Aldrig för sent att börja träna

Styrketräning stärker upp kroppen och ger muskelmassa. Många som tränar går dessutom vidare till konditionsträning, går ner i vikt och sänker sitt blodtryck. Har man som jag ont i ryggen, får man bättre hållning och mer stadga i kroppen som gör att man får mindre ont.  Det mest positiva med styrketräning är att det aldrig är för sent att börja. Du får jättebra resultat oavsett hur gammal du är, äÄven om du börjar träna när du är 90 så kommer du att få bättre och bättre resultat.

Fördelen med gymträning är att det är skonsamt för lederna och därför passar alla friskvårdskonsulenten Marie: Den som har ont någonstans tränar bara resten av kroppen i stället.
 
En sanning med modifikation: Det är lätta att träna felaktigt när man använder maskiner och vikter. När man tränar pilates och funktionell träning är risken för skador mindre. Springa i all ära, men det är inte alla som kan springa, vissa kan knappt gå. Men sitter du i rullstol kan du också styrketräna. Jag som är whiplashskadad kan tex inte springa. Men har man ont i ett knä kan man träna överkroppen och har man ont i överkroppen kan man träna benen.
Bloggar: , , , , intressant, ,

Inga kommentarer: