söndag 23 augusti 2009

Talibaner skär av finger på dem som röstat

Minst två personer (kvinnor) har fått sina pekfingrar avskurna av talibaner för att de hade röstat, rapporterar en grupp som övervakat valet. När afghanerna röstar doppas deras pekfingrar i lila bläck, för att förhindra att de kan rösta mer än en gång. Talibanernas skrämselpropaganda kan påverka valutgången i Afganistan.

Under valdagen dödades minst 26 afghanska civila och militärer i olika attacker.
Enligt Nader Nadery har flera personer pressats att rösta på en särskild kandidatat. Han påstår också att många minderåriga deltagit i valet.


Torsdagens val var landets andra direkta presidentval. Om ingen av kandidaterna får 50 procent av rösterna blir det en omgång till. Först på tisdag kommer vi få höra hur det preliminära valresultatet är. På lördagsmorgonen påstod dock både Karazai och Abdullah att de vunnit.

Jag är så trött på detta! Att inte de dj...a talibanerna kan respektera demokratiska principer och mänskliga rättigheter! Och som vanligt är det kvinnorna som är värst utsatta. De attackeras när de går till skolan och får inte arbeta. Hur kan man tro att man kommer till Paradiset för att man dödar en massa oskyldiga?

Bloggar: ,demokrati

Inga kommentarer: