onsdag 14 april 2010

Musik förbjuds av islamister i Somalia

Ordern utfärdades av Hizbul Islam, en av Somalias två största rivaliserande islamistiska rörelser, för tio dagar sedan. Deadline gick ut i går.

"– Det är emot islam att spela musik, sa då Moalim Hashi Mohamed Farah, gruppens ledare i huvudstaden Mogadishu. Den som inte plockat bort all musik och alla musikkasetter inom tio dagar kommer att straffas hårt. " Övriga stationer har ersatt musiken med andra ljud som fågelkvitter och skottlossning för att göra övergångar mellan programmen.

Ingen form av musik får spelas ,inte ens i reklaminslag. Bestraffningar sker offentligt. Via högtalarbilar uppmanas folk att komma till torget för att bevittna hur en tjuv får sin ena hand avhuggen som straff för att han stulit. Kvinnor får inte längre lämna sina hem om de inte bär heltäckande slöja, så kallad hijab. På alltfler platser tvingas män odla långa skägg och biografer har stängts.

När ska omvärlden sätta stopp för denna galenskap? De är ju värre än nazisterna på sin tid och sprider sig som en farsot över världen!

Bloggar: , ,, ,

Inga kommentarer: