måndag 25 juli 2011

Anders Behring Breivik en lögnare av stora mått

I ett avsnitt i sitt sk. manifest , där han intervjuar sig själv uppger Breivik hur han sade upp sig från sitt arbete som mellanchef i ett kundtjänstföretag 2003 för att satsa på ett eget framgångsrikt företag med anställda i fyra länder.

”Det började bra. Jag tjänade min första miljon vid 24 års ålder och tolv månader senare nådde jag toppen med fyra miljoner.”

Men SvD har begärt ut uppgifterna om Anders Behring Breivik från norska skatteverket. Dokumenten visar att han haft högst blygsamma inkomster för de år han beskriver sig som en framgångsrik företagare.
År 2003, då Breivik uppger sig ha tjänat sin första miljon, hade han ingen deklarerad förmögenhet och en inkomst på 49 200 norska kronor.

Han skriver också att han gjort omfattande aktieaffärer. Han ska ha förlorat två miljoner norska kronor på spekulationerna samt betalat en halv miljon i skatt – uppgifter som det inte heller finns stöd för i myndigheternas dokument.

Breivik är alltså en lögnare av stora mått och har förmodligen storhetsvansinne. Han verkar dessutom sakna verklighetsförankring. På bilderna där han förs till Tingsrätten, ses han leende och verkar nöjd med det han gjort. Han har inte fattat att en majoritet av Nordens folk vill ha jämställdhet, noll-tolernas mot rasism, mänskliga rätthetigheter som tillgodoses och jämlikhet.Allt detta är sådant som Anders Behring Breivik protesterar mot.

En nolla som misslyckats i samhället gång på gång, som ska hävda sig själv på andras bekostnad och skyller sitt misslycaknde på muslimerna....Han och andra med samma åskikter bör inte få stå oemotsagda i debattforum på internet mm. Tänk på att du späder på rasimen och ger näring åt dessa galna idéer om du yttrar dig nedsättande om människor från andra kulturer.

Läs mer:Han har en egen verklighetsuppfattning och Eva Hillén Ahlströms blogg

Vi måste tala om hans motiv för att mörda unga socialdemokrater

Bloggar: , Göteborg, debatt, ,, Intressant, demokrati, socialdemokraterna, Alliansen, Regeringen, debatt, demokrati, mellanöstern, mänskliga rättigheter, terrorism,högerextremism,sverigedemokraterna

3 kommentarer:

Patrik, Ängelholm sa...

Vad Brevik framförallt inte förstått, är att Nordens folk inte vill ha politiskt våld. Det är hans allra största missbedömning.

Men tittar man på motivationen för hans hämnd mot samhället, så ingår faktiskt det systematiska vänstervåldet mot socialkonservativa grupper, icke minst i Sverige. Unga socialdemokrater i Norge, där förmodligen ingen enda av dem sympatiserade med de mer extrema vänstergruppernas våldsamheter, fick tyvärr betala priset.

Våld föder våld, och det här visar tydligare än någonsin att ALLT politiskt våld måste bekämpas, oavsett vem det riktas emot, vilket är något vi misslyckats grovt med i Sverige. Det har givit massmördaren näring och bidragit till katastrofen den 22 juli.

Kaktusblomman sa...

Visst, våld är aldrig acceptabelt mot någon. Men högerextremisterna lär ju inte vara oskyldiga precis....Jag har förstått nu varför socialdemokraterna förföljs och mördas,även i Sverige. Det är därför att de står för jämställdhet, jämlikhet och är mot rasism.Det verkar däremot aldrig mördas några högerpolitiker fastän vänstersympatisörer sägas vara så våldsamma....

Patrik, Ängelholm sa...

Våldsamma högerextrema grupper är inte oskyldiga, vilket ingen sagt, utan har sin plats i SÄPO's rapporter om hot mot demokratin.

Att ingen icke-socialistisk politiker mördats i Sverige, är förmodligen bara ren tur. Anna Lindh-mordet saknar t.ex. klarlagt motiv, och kunde lika gärna drabbat någon annan politiker (eller annan person överhuvudtaget).

Under 2010 fram t.o.m. valrörelsen genomfördes åtminstone 3 politiskt motiverade knivattacker mot aktiva sverigedemokrater, varav 1 misslyckades (offret sprang undan), 1 ledde till lindriga skador på offret, och 1 till allvarliga skador med påföljande men för livet, dock ej till döden.
http://politisktinkorrekt.info/2010/09/25/avrattningsforsok-pa-sd-politiker-fran-mellanostern/#more-59431

I vår geografiska närhet har åtminstone en högerpolitiker mördats, holländske Pim Fortuyn. Där mördades ett par år senare dessutom islamkritikern Theo van Gogh.