tisdag 21 juni 2011

Regeringen har köpt PR för stora summor

Jättebra inlägg från "Jämlikhetsanden", som skriver om den moderata propagandamaskinen som kostar skattebetalarna stora pengar. Under perioden 2007 till 2010 har regeringskansliet betalat ett högt pris för att nå ut med sin politik.Totalt har tjänstemännen köpt pr för 119 miljoner kronor.Bland annat har över 800 000 kronor betalats ut till pr-byrån Kreab – som har starka band till Moderaterna.

Det visar en granskning som Dagens Nyheter har gjort.

Så här skriver Jämlikhetsanden:

"Det är lite läskigt att det blir allt tydligare att regeringen driver en kampanjmaskin framför sig. Huvudsyftet är att verka trovärdiga och handlingskraftiga när man i själva verket är trötta och idéfattiga. Att den borgerliga politiken gör Sverige till ett sämre land om man någonsin är i behov av offentliga tjänster som t.ex. skola, vård eller barnomsorg går ju att informera bort. Man behöver ju inte heller som regering använda partikassan för att kampanja när skattepengarna går lika bra.
När Schlingmanns PR-maskineri är avsändare av regeringens politik blir säljargumenten viktigare än konsekvenserna.

Att sjuka lämnas utanför alla system går att tiga bort, att arbetslösa får förnedrande uppgifter i Fas 3 går att vifta bort. Att biståndsbudgeten används till att betala krigsinsatser går att tiga om osv.
På punkt efter punkt jobbar den moderatledda regeringen på att försämra de gemensamma villkoren. De som är en av de viktigaste förklaringarna till vår nivå av välstånd idag.Vi måste anpassa samhället för framtiden säger regeringen och kramar system som får Maggie Thatcher att verka som en snäll tant."

Tror de att vi är lättlurade?Utförsäljningen av Apoteket får Reinfelt att framstå som något lyckat för konsumenten, när det i själva verket innebär att sjuka får ringa runt bland Apoteken och åka runt hela stan för att få ut sina mediciner.

Bloggar: , Göteborg, debatt, ,, Intressant, demokrati, socialdemokraterna, Alliansen,Regeringen,moderaterna


Inga kommentarer: