måndag 24 maj 2010

Bröder angrep Wilks

Magnus Norell, forskare knuten till The Washington Institute for Near east Policy i Washington DC och specialiserad på frågor som rör Mellanöstern och terrorism: - För islamister, och deras apologetiska beundrare i Sverige, är Vilks bara ännu en i raden av personer som måste tystas ner.
Norell menar att det sedan Rushdie-affärens början när boken "Satans- verserna" kom ut 1988 funnits en ökande trend att även icke-muslimer måste "lyda" påbud som gäller muslimer som till exempel att inte avbilda, håna eller driva med profeten Muhammed.
- Det är en oroväckande trend som visat sig i allt från attackerna på Lars Vilks till protesterna mot avsnitt av den tecknade serien "South park", säger Magnus Norell.

Säkerhetspolisen (Säpo) har också märkt av ett ökat intresse för Lars Vilks bland islamistiska extremister som förespråkar våld.

Men vad får två till synes helt vanliga killar från Landskrona att, som polis och åklagare misstänker, beväpna sig med bensinflaskor och knivar och ge sig ut till Lars Vilks avlägset belägna hem? Vad ger dem rätten att med hot och våld tysta en kritiker eller debattör? Varken religion eller politisk färg ska vara grund tiol om man får säga sin åsikt eller inte. I Sverige är yttrande- och tryckfrihet en grundläggande rättighet. Det ska inte religiösa fanatiker kunna sätta stopp för! Alla politiker borde stå upp för Wilks rätt att säga och tycka vad han vill.

Bloggar: , ,, ,

Inga kommentarer: