torsdag 17 februari 2011

Rösta på Lena Sommestad som ny partiledare för S

Jag tror på Lena Sommestad för att hon är den av kandidaterna som vågar tänka störst. Hon kombinerar skarpa insikter med obekväma sanningar och har en välbehövlig ödmjukhet. Sommestads tänkande är inte begränsat till ett rutinmässigt hanterande av de dagspolitiska frågorna utan är riktat mot framtiden. Lena Sommestad har en djup samhällsekonomisk kunskap och stärker Socialdemokratins grundvärderingar om rättvisa, jämlikhet och solidaritet.

Hon har en framtidstro – och vet vilka praktiska handlingar som krävs för att bygga en samhällsförändring. Hon kan göra något som tidigare tyckts omöjligt inom Socialdemokraterna – utöva konstruktiv självkritik. Hon är inte idémässigt formad av att ha “vuxit upp” inom (S), en enorm styrka.

Lena Sommestad har det långsiktiga perspektiv som krävs för att leda Sveriges största parti mot framtiden.

När andra Socialdemokrater sliter sitt hår över den senaste opinionsundersökningen har Lena Sommestad gång på gång lyft fram Socialdemokraternas förmåga att faktiskt förändra samhället och göra Sverige till ett bättre land för alla.

Jag är övertygade om att Socialdemokraterna återigen kan vara i framkant för de nya framtidsinriktade och progressiva idéerna, och vi tror att Lena Sommestad är rätt person att leda den utvecklingen. Därför säger vi:

KOM IGEN LENA!

Bloggar: , , opinion, valrörelsen, valkampanj,socialdemokraterna, intressant,demokrati, välfärd

onsdag 2 februari 2011

Stöd mellanöstern i kampen för demokrati

Sameh Egyptson: Om inte västvärlden tar sitt ansvar stärks det muslimska brödraskapets ställning

I en debattartikel i Expressen skriver "Sameh Egyptson": Det är på tiden att västvärlden och Sverige tvår sina händer med den egyptiska diktatorn Mubarak och stödjer det egyptiska folkets strävan för demokrati och mänskliga rättigheter. Hittills har politiker och affärsmän i väst agerat kortsiktigt genom att blunda för diktatorns brott mot mänskliga rättigheter, hans valfusk och tortyr. Mubarak har fått dem att göra det genom att påstå att han är den enda som kan skydda västs intresse i Mellanöstern genom att uppehålla fred med Israel och hindra att det muslimiska brödraskapet tar makten. Han har samtidigt slagit hårt emot alla liberala och socialistiska krafter."

Risken är stor att islamisterna tar makten i det vakuum som uppstår om Mubarak avgår. Det blir ett nytt baklslag för kvinnorna och de fattiga. Vi borde därför stödja de länder i mellanöstern som vill ha demokrati och jämlikhet!

Bloggar: , ,debatt, demokrati, Intressant, mellanöstern
mänskliga rättigheter

Judarna vidmakthåller själva myten om antisemitismen

Enligt dokumentären Defamation som sändes på SVT ikväll, ser sig judarna som ständiga offer och hatade och bespottade av allt och alla. Filmaren själv är jude. Detta trams får de inpräntade i skallen redan som barn. Ungdomar skickas i tusental till Polen för att se koncentrationsläger mm.På vägen dit får de höra hur hatade de är och att människor vill dem illa. De tillåts aldrig förlåta och gå vidare. Är syftet att fostra lydiga, uppoffrande soldater kan man ju undra?

Allt som sägs och skrivs tolkas som antisemitiskt. Fastän andra folkgrupper t ex muslimer och romer får utstå samma sak har de inte samma offermentalitet som judarna.Det är inte konstigt att de försvarar sig med näbbar och klor och inte är samarbetsvilliga när omvärlden ses som ett hot.Istället tas det som intäkt till att förtrycka andra folk.Visserligen finns det rasistiska element i samhälletsom Sverigedemokraterna men de riktar sig oftast mot invandrare över huvud taget.Nynazister finns också, men det är trots allt en minoritet.

Jag förnekar inte att judarna fått lida oerhört,men är det inte dags att gå vidare?Hur ska det annars kunna bli någon fred och försoning i mellanöstern?

Bloggar: , ,debatt, demokrati, Intressant, mellanöstern
mänskliga rättigheter